Borussia Dortmund neemt Alcacer definitief over van Barcelona

23 november 2018, 15:06

Borussia Dortmund heeft al in november de optie tot koop voor Paco Alcacer gelicht. Dat betekent dat de Spaanse spits definitief wordt overgenomen van FC Barcelona en hij tot medio 2023 vastligt in Dortmund. Waar Alcacer in Camp Nou niet aan de verwachtingen voldeed, maakt hij in de Bundelisga faam als goaltjesdief.

De definitieve transfer kost Borussia Dortmund 21 miljoen euro. Als Alcacer zijn huidige vorm doortrekt, is hij die miljoenen dubbel en dwars waard. Alcacer scoorde in acht wedstrijden (inclusief Champions League) al negen doelpunten. De 25-jarige Spanjaard besliste twee weken geleden als invaller onder andere de Duitse topper tegen Bayern München.

"We hebben FC Barcelona vandaag (vrijdag) laten weten dat we de koopoptie lichten", zegt technisch directeur Michael Zorc op het clubkanaal van Borussia. "Paco past goed bij ons, hij heeft zich snel aangepast. Hij is een echte doelpuntenmaker met grote voetballende kwaliteiten." Alcacer voegt daar zelf aan toe: "Ik ben heel blij in Dortmund. Dit was en is de juiste beslissing voor mij."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen