De Jong wil voor de winter 'vijf à zes' punten met De Graafschap

23 november 2018, 15:28

Ook tegen FC Utrecht gaat De Graafschap zich terugtrekken op eigen helft. Trainer Henk de Jong zet zondag in De Galgenwaard in op minimaal een punt. "Tot de winterstop moeten we nog vijf à zes punten pakken, dan doen we mee in de strijd om rechtstreeks lijfsbehoud."

Naast Utrecht spelen de Superboeren voor de winterstop nog tegen PEC Zwolle (thuis), ADO Den Haag (uit), Ajax (uit) en Vitesse (thuis). "Ik had verwacht dat we nu twee punten meer zouden hebben, dus we moeten weer ergens een bonus pakken", zegt De Jong tegen De Gelderlander. Een puntje in en tegen Utrecht zou al bonus zijn voor de nummer zeventien van de Eredivisie. "Er liggen kansen op een resultaat, maar dan moet bij ons alles kloppen."

In de Domstad zal De Graafschap verdedigend spelen. "We moeten niet de boel opengooien. Dat kan in de Jupiler League, maar niet in de Eredivisie", zegt De Jong op het clubkanaal. "Tegen AZ hebben we ons gericht op een goede verdedigende organisatie; tegen PSV speelden we aan de bal beter. Dat willen we tegen Utrecht langer volhouden."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen