Ajax krijgt forse boetes voor de ongeregeldheden tegen Benfica

23 november 2018, 17:36

Ajax heeft een flinke straf gekregen van de UEFA naar aanleiding van het wangedrag van de supporters bij beide Champions League-wedstrijden tegen Benfica. Naast flinke geldboetes moeten de Amsterdammers serieus vrezen voor een Europese uitwedstrijd zonder publiek: dat is namelijk hun voorwaardelijke straf. Als het nog eens misgaat met de fans, wordt de voorwaardelijke straf omgezet in een definitieve sanctie.

Dat laat Ajax weten op de clubsite. De boetes van de UEFA uit de beide wedstrijden zijn overigens ook niet mals. Voor het duel in Amsterdam betaalt Ajax 33 duizend euro (18.000 voor het blokkeren van de trap, 15.000 voor het gooien van vuurwerk), terwijl de return dertig duizend euro aan boetes opleverde. Daarnaast betalen ze aan Benfica nog acht duizend euro boete voor de onrust in Lissabon.

Voor de voorwaardelijk straf, een Europese uitwedstrijd zonder publiek, staat een proeftijd van een kalenderjaar. Het is overigens niet de eerste boete die Ajax krijgt na wangedrag van de fans: in de Eredivisie kreeg het al een sanctiebedrag van 10.000 euro omdat er vuurwerk werd afgestoken tegen Fortuna Sittard, terwijl er naar De Klassieker nog een onderzoek loopt. Mogelijk dat ook daar nog een maatregel achter wegkomt.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen