PSV pakt laat punt tegen FC Twente, Ajax profiteert niet

23 november 2018, 21:26

Koploper PSV heeft na zeven overwinningen op rij vrijdagavond voor de tweede keer puntverlies geleden dit Eredivisie-seizoen. Op bezoek in Eindhoven leek het zelfs lang te verliezen van FC Twente, vooral dankzij een wereldstart van de bezoekers, maar pakte het alsnog een punt. Regerend landskampioen Ajax verloor op bezoek bij PEC Zwolle, terwijl nummer twee ADO Den Haag in eigen huis wél won. Dankzij treffers van Pia Rijsdijk en Vicotria Pelova komt de ploeg uit de Hofstad op drie punten van PSV.

PSV - FC Twente 3-3

Binnen vijf minuten stonden de Tukkers al op een 0-2 voorsprong op bezoek bij koploper PSV, dat de laatste zeven wedstrijden had gewonnen. Renate Jansen profiteerde van balverlies achterin bij PSV en werkte meteen de 0-1 binnen, niet veel later kopte ze een voorzet tegen de touwen. Toen Joëlle Smits zeven minuten na de rust een voorzet van diezelfde Jansen binnenliep, leek het duel gespeeld. Dat was echter niet het geval, want Kayleigh van Dooren zorgde vijf minuten later voor de aansluitingstreffer en niet veel later werkte Katja Snoeijs uit een corner de 2-3 binnen. In de slotfase voorkwam de thuisploeg dat het voor de tweede keer dit seizoen verloor van de ploeg van Tommy Stroot (foto). Aniek Nouwen, ze debuteerde recentelijk in de nationale ploeg van Nederland, schoot vlak voor tijd de gelijkmaker binnen uit een vrije trap (3-3). 

PEC Zwolle - Ajax 3-1

Ajax, dat op de teleurstellende derde plaats bivakkeert, profiteerde niet van het puntverlies van PSV. Na tien minuten stonden de Amsterdammers al op achterstand dankzij een intikker van Rebecca Doejaaren. Hoewel Soraya Verhoeve profiteerde van een te korte terugspeelbal van Bonita Theunissen en gelijkmaakte na achttien minuten, deed Zwolle maar weinig onder voor de thuisploeg. Babische Roof maakte vanuit de aftrap meteen na rust de 2-1 en die treffer kwam Ajax niet meer te boven. Lauri Weijkamp besliste vlak voor tijd het duel met de derde Zwolsche treffer. Het was de tweede nederlaag op rij voor de ploeg van Benno Nihom, die vorige week verloor van PSV (1-0).

Overige uitslagen:

ADO Den Haag - Excelsior Barendrecht 2-0

Achilles'29 - VV Alkmaar 0-2

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen