Invaller Romeny razendsnel weer gewisseld bij NEC: "Dit kan niet"

23 november 2018, 23:03   Bijgewerkt: 24 november 2018, 10:46

Het is onrustig in Nijmegen: niet alleen verloor NEC vrijdagavond wederom, ook nog eens zeer inspiratieloos van RKC Waalwijk. Daarnaast werd de achttienjarige Ole Romeny in de rust gewisseld, terwijl hij na een kwartier juist nog als invaller binnen de lijnen was gekomen. "We zijn niet bij de pupillen, er staat nou eenmaal wat meer op het spel", aldus trainer Jack de Gier, die zijn aanvaller slachtofferde omdat hij in de fout ging bij het enige doelpunt.

"We zijn al een tijdje bezig dat hij van die hakballetjes af moet. En de 1-0 van RKC wordt ingeleid omdat hij buitenkant voet een bal wil laten vallen. Die belandt weer in de voeten van RKC'er", reconstrueerde de trainer tegenover FOX Sports het openingsdoelpunt acht minuten voor de rust. De Gier wilde Romeny vervolgens meteen naar de kant halen, maar bedacht zich nog.

"Het is een jonge jongen, dat besef ik. Daarom heb ik in de rust de actie nog eens teruggekeken, maar dit kan niet", oordeelde De Gier, die zich vervolgens genoodzaakt voelde om Romeny er alsnog uit te halen in de rust. "Dit is keihard, maar er staat meer op het spel. Hij moet maar even op de blaren zitten." Anass Achahbar kwam de jongeling in de tweede helft vervangen.

Emotioneel

Romeny zelf wilde na het duel overigens niet met de pers praten. In samenspraak met de club besloot hij een interviewverzoek van De Gelderlander te weigeren. "Hij is daar op dit moment te emotioneel voor", aldus teammanager Muslu Nalbantoglu tegenover datzelfde medium.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen