Santoni vindt razend snelle tweede geel voor Luckassen 'zielig'

23 november 2018 – Kevin Luckassen ging vrijdagavond van hero to zero: nadat hij het openingsdoelpunt maakte tegen FC Dordrecht, pakte de aanvaller een domme rode kaart. Toch werd de tweede gele prent binnen tien seconden ook wel erg makkelijk gegeven door arbiter Christian Mulder. Met name trainer Michele Santoni, die in de slotfase ook nog naar de tribunes werd gestuurd, stak zijn boosheid niet onder stoelen of banken. "Na die eerste gele kaart, vindt hij het leuk om snel een tweede gele kaart te geven. Dat vind ik zielig eigenlijk."

Santoni vindt razend snelle tweede geel voor Luckassen 'zielig'

Tegenover FOX Sports ging de coach in op de beslissingen van de arbiter, die vlak voor tijd de Italiaan naar de tribune stuurde. "De vrije trap werd niet op de juiste plek genomen, dat wilde ik ze duidelijk maken", aldus Santoni over het moment, die daarbij naar eigen zeggen niet over de schreef ging. "De helft van de woorden waren bovendien in het Italiaans. Dat was maar goed ook."

Al met al kon het optreden van Mulder de coach van Almere City maar weinig bekoren. "Er was niets aan de hand, totdat hij bepaalt om de hoofdrol te nemen", doelde de coach op de rode kaart voor Luckassen. "Een goede scheidsrechter kan zo'n situatie oplossen, maar de rode kaart was de enige oplossing die hij kon vinden. Als je altijd geel geeft als twee spelers onderling praten, eindig je elke wedstrijd met nul tegen nul."

Eigen boezem
De hoofdrolspeler zelf stak de hand na het duel overigens ook deels in eigen boezem. "Normaal loop ik weg, nu liet ik me gek maken. Zeker zuur", aldus Lucakssen, die overigens daarmee geen schuld bekende. "Het was een duel tussen ons, we zeggen beide wat. Ik krijg een rode kaart. Ik snap het niet, ik zei iets normaals, in het heetst van de wedstrijd. Het was van beide kanten. Nee, het was niet best met de scheidsrechter."

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd