Veel minuten voor Blind: "Vaker met dit bijltje gehakt"

24 november 2018, 09:20

Bij Manchester United kwam hij in zijn laatste periode nauwelijks aan spelen toe, maar bij Ajax moet Daley Blind nu wekelijks meermaals in actie komen. De centrumverdediger  past zich goed aan aan het nieuwe ritme en heeft volgens Erik ten Hag weinig moeite om daaraan te wennen.

Blind staat dit seizoen al op 29 wedstrijden en 2405 speelminuten. In het gehele vorige seizoen kwam hij bij United slechts tot 17 optredens. Daley heeft ervaring en al vaker met dit bijltje gehakt, waardoor hij zulke hoeveelheden wedstrijden goed kan verteren", zegt trainer Erik ten Hag tegen De Telegraaf. "Bovendien is hij een verdediger en die kunnen er in de regel beter mee omgaan. Aanvallers hebben meer kans op schoppen, lopen meer én vaker op hogere intensiteit, waardoor de kans op spierblessures groter is."

Ondanks dat zijn spelers veel aan de bak moeten, is Ten Hag tevreden. "De Europese clubwedstrijden en interlands hebben ook voordelen. Spelers ontwikkelen zich goed en dat heeft sportieve en economische voordelen voor Ajax. We zitten in een flow", aldus de coach, die met zijn team zaterdagavond tegen NAC Breda speelt.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen