Veldwijk: "Zegt iets dat Faber nu hoofd jeugdopleidingen is"

24 november 2018, 09:39

Lars Veldwijk onderhield vorig seizoen bij FC Groningen een zeer slechte relatie met Ernest Faber. Volgens Veldwijk, die momenteel bij Sparta laat zien het scoren absoluut niet verleerd te zijn, vertroebelde de relatie tussen speler en trainer al heel snel en kwam het daarna niet meer goed.

Al vrij snel werd duidelijk dat Veldwijk en Faber niet door één deur konden. Toen de coach al vroeg in het seizoen voor Tom van Weert koos, was de relatie al vertroebeld. Dat zegt Veldwjik in De Telegraaf. "Hij vermeed gesprekken met mij vooral. Eén keer liep hij boos weg, smeet de deur dicht. Met technisch manager Ron Jans erbij zei hij: hij eruit of ik eruit. Na de winterstop kreeg ik een dag voor de transferdeadline te horen dat ik moest worden verkocht. De directie wilde daar niet in mee. Je gaat elke dag naar de club, naar een man die je daar niet wilt hebben. Ik heb me nog twee weken rustig gehouden, maar tegen ADO barstte de bom."

In de slotfase van die wedstrijd wilde Faber de spits inbrengen, maar die zou hebben geweigerd om in te vallen. "Ik heb nooit geweigerd", reageert de spits. "Ik liep voor rust al warm en na 84 minuten nog steeds. Terwijl de trainer in de rust zei dat Mimoun Mahi (zijn vervanger, red.) maar zestig minuten kon spelen."

Toen is de spits 'rustig naar de bank gelopen'. "Ze kunnen me kwalijk nemen dat ik ben gestopt met warmlopen. Ze zochten iets om me mee te pakken, helaas heb ik toegehapt. De trainer won. Er waren een stuk of tien trainersvacatures in de Eredivisie afgelopen zomer, maar hij is nu hoofd jeugdopleidingen bij PSV. Dat zegt ook iets."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen