0-8 tegen Ajax op netvlies van Vreven: "Pijnlijke herinnering"

24 november 2018 – Het is de dag van NAC Breda tegen Ajax en dus gaan de gedachten terug naar de ontmoeting van vorig seizoen. Toen kende Ajax geen problemen met de club uit Brabant en werd er met 0-8 gewonnen. Stijn Vreven, die destijds trainer was van NAC, kan het zich nog goed voor de geest halen.

0-8 tegen Ajax op netvlies van Vreven: "Pijnlijke herinnering"

Mede door drie goals van Donny van de Beek en twee treffers van Matthijs de Ligt werd NAC naar de slachtbank geleid. "Het is een pijnlijke herinnering", zegt Vreven tegen BN De Stem. "Het manco die avond was dat we het na een redelijk goed begin na de 0-1 en de 0-2 te weinig tegengas boden. We gaven het te makkelijk op. Dan ruikt de tegenstander dat je een gewond dier bent. We raakten het hoofd kwijt en hebben ons die avond helemaal op laten eten. En dat allemaal in een fase van de competitie dat we niet eens zo slecht speelden."

Voor NAC zal het vanavond wederom een hele klus worden om Ajax te beteugelen, aangezien de club uit Breda tot dusver pas acht punten pakte uit twaalf duels. Het is daarmee hekkensluiter.

Eredivisie

gerelateerd