FC Den Bosch geniet van 'bloedstollende stand' in Eerste Divisie

24 november 2018, 11:13   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het is ongekend spannend in de top van de Eerste Divisie. Naast koploper Go Ahead Eagles staan ook Sparta en FC Den Bosch op 32 punten na vijftien duels. Den Bosch, dat vrijdag met 1-1 gelijkspeelde tegen SC Cambuur, geniet van de situatie.

"We hopen dat we deze bloedstollende stand kunnen volhouden", zei trainer Wil Boessen na het duel tegen Omroep Brabant. Of Den Bosch daartoe in staat is, weet de coach niet. "Dat hangt van zoveel factoren af. We laten voor het eerst zien dat wij dit hoge niveau aankunnen. Ons voordeel tot nog toe is dat de druk minder hoog is dan bij ploegen als Cambuur, NEC, FC Twente en Sparta. Nu komt die druk wel nu wij gedeeld koploper zijn. De toekomst moet uitwijzen of wij daar tegen bestand zijn."

Aanvaller Danny Verbeek, die vrijdag de gelijkmaker scoorde, beseft dat Den Bosch niet meer verdiende dan een remise tegen Cambuur. De gelijkmaker van Den Bosch viel bovendien pas in de slotfase. Toch is hij niet tevreden. "Ik had liever het gat groter zien worden. Ook andere ploegen zijn weer dichter bij ons gekomen. Nu komen alle ploegen weer dichter bij elkaar te staan. Ik had liever gezien dat wij afstand hadden genomen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen