Kieft over Oranje: "Ploeg was mentaal niet klaar voor Duitsland"

24 november 2018, 13:43

Het Nederlands elftal overrompelde vorige week Frankrijk, maar had het maandag lastig tegen Duitsland. Dat is volgens Wim Kieft niet vreemd. Volgens de analist kwam Oranje mentaal te kort.

Volgens de oud-spits van Oranje was het Nederlands elftal niet klaar voor weer een grote wedstrijd. "Zie wat die Fransen overkwam in Rotterdam. Als het mentaal niet goed zit, stelt het allemaal niet veel voor. Zelfs niet bij de wereldkampioen. Hetzelfde geldt voor Oranje, dat mentaal niet klaar was voor Duitsland en natuurlijk het nodige geluk kende in de slotfase", zegt hij tegen De Telegraaf.

Toch is hij positief over de ontwikkeling van de ploeg van Ronald Koeman. "Het neemt niet weg dat de positieve ontwikkeling van het Nederlands elftal duidelijk zichtbaar is. Dat dit vervolgens niet door iedereen in het juiste perspectief wordt gezien, is van alle tijden. Het toegenomen verwachtingspatroon is daar een uiting van. Na Frankrijk worden slechts overwinningen gepruimd. Duitsland zou wel even worden verslagen en dat moet vervolgens gebeuren met goed voetbal, in de geest van de Hollandse School. Zoiets zorgt voor extra druk", weet Kieft.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen