Woordvoerder familie Nouri over steun: "Dat sterkt ze"

24 november 2018, 15:58

Het gaat 'naar alle omstandigheden goed' met Abdelhak Nouri. Dat zegt Khalid Kasem, de woordvoerder van de familie Nouri. Hij laat ook weten dat het gezin van de Ajacied blij is met de steun van buitenaf. "Ze slaan zich er doorheen met het besef dat er uit de hele wereld een onvoorstelbare hoeveelheid liefde komt."

Nouri, die op 8 juli 2017 in een oefenwedstrijd tegen Werder Bremen in elkaar zakte en vervolgens ernstige hersenschade opliep, kan elk moment van de dag op steun van zijn familie rekenen. Kasem laat aan Het Parool weten dat er altijd een familielid aan zijn bed zit. "Vierentwintig uur per dag, zeven dagen in de week, al anderhalf jaar lang en dat zal de komende jaren niet anders zijn. Ze draaien wisseldiensten, dat is een onvoorstelbare opgave. Ik maak daar een diepe buiging voor."

Het is zwaar voor de familie, erkent Kasem. De steunbetuigingen van buitenaf geeft hen echter wel veel kracht. "Soms zijn er goede dagen, soms minder goede dagen. Ze slaan zich er doorheen in het besef dat er uit de hele wereld een onvoorstelbare hoeveelheid liefde komt. Dat sterkt ze."

Enkele maanden geleden leek een juridische strijd tussen Ajax en de familie onvermijdelijk, omdat Ajax en de familie het op bepaalde punten oneens waren. Kasem laat weten dat de vele berichtgeving over de familie hen niet veel gedaan heeft, maar hijzelf daar wel moeite mee had. "Het is nooit de intentie van de familie geweest om het conflict voor het publieke oog uit te vechten, maar het ging niet anders. Mij heeft het geraakt hoe ze werden afgeschilderd als geldwolven. Het zijn gewoon mensen die opkomen voor hun rechtvaardige belang."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen