Razendsnelle goal De Guzman, Bayern schuttert in eigen huis

24 november 2018, 17:27

In de Bundesliga was Jonathan de Guzman goud waard voor zijn ploeg Eintracht Frankfurt. Dankzij een razendsnelle openingsgoal droeg hij bij aan de 0-3 zege bij FC Augsburg. Koploper Borussia Dortmund won mede dankzij Paco Alcácer van FSV Mainz 05, terwijl Bayern München in eigen huis in de slotseconden punten verspeelde tegen laagvlieger Fortuna Düsseldorf.

FC Augsburg – Eintracht Frankfurt: 0-3

Dankzij Jonathan de Guzman kende subtopper Eintracht Frankfurt een droomstart op bezoek bij FC Augsburg.  Op aangeven van Sebastien Haller zorgde de Nederlandse Canadees al na 53 seconden voor de 0-1. Frankfurt bleef na de snelle openingstreffer de betere ploeg, al kregen de gastheren her en der ook aardige mogelijkheden. Frankfurt had na de rust wederom Dextro in de thee zitten, want ook bij de hervatting van het duel werd razendsnel gescoord. Haller maakte in minuut 47 de tweede van de middag. Dankzij Ante Rebíc werd het zelfs een eclatante 0-3 zege en doet Frankfurt vrolijk mee in de bovenste regionen van de Bundesliga.

Bayern München – Fortuna Düsseldorf: 3-3

Der Rekordmeister had de wedstrijd tegen medehekkensluiter Fortuna Düsseldorf na twintig minuten eigenlijk al in de tas. Dankzij goals van Nicolas Süle en Thomas Müller stond het in de Allianz Arena na nog geen kwart wedstrijd al 2-0. De promovendus deed vlak voor rust namens Dodi Lukebakio wat terug, maar in de tweede helft zorgde de tweede van Müller, op aangeven van Robert Lewandowski, voor een nieuwe ruime marge. Ondanks kansen, tachtig procent balbezit en een invallende Arjen Robben werd de score niet verder uitgebouwd en kwam Fortuna via wederom Lukebakio zelfs terug in de wedstrijd. Plots waren Robben en co het helemaal kwijt en ontpopte Lukebakio zich in blessuretijd zelfs tot de grote held van Düsseldorf en omstreken. Hij maakte in de 93ste minuut zijn en Düsseldorfs derde en zorgde voor een sensationeel punt op bezoek in München.

FSV Mainz 05 – Borussia Dortmund: 1-2

Met Jean-Paul Boetiüs als bankzitter bij FSV Mainz 05 bij de thuisploeg was het lange tijd koploper Borussia Dortmund dat de bal had, maar Mainz dat gevaarlijker was. De aanvoerder dan de Bundesliga-ranglijst was lange tijd vrij onmachtig. Gelukkig hebben ze in Dortmund ene Paco Alcácer op de bank zitten. De Spanjaard loste na een uur Mario Götze af en tikte luttele minuten na zijn invalbeurt de 0-1 binnen. Mainz toonde echter veerkracht en via Robin Quaison kwam het halverwege de tweede helft langszij. Een niet onverdiend punt leek in de pijpleiding, maar Lukasz Piszczek zorgde voor de beslissende 1-2, waardoor Borussia geen averij opliep.