Juventus zet SPAL simpel opzij en legt druk bij Napoli

24 november 2018, 19:55

Koploper Juventus heeft in de Serie A geen fout gemaakt door in Turijn met 2-0 te winnen van SPAL. Mede dankzij een goal van Ronaldo, alweer zijn tiende in het shirt van Juventus, bouwt de regerend kampioen de voorsprong op Napoli in ieder geval voorlopig uit tot negen punten.

In het Juventus Stadium was het al snel duidelijk dat er voor het kleine SPAL, dat een paar punten boven de degradatiestreep staat, niet veel te halen viel. Na een klein half uur was het Cristiano Ronaldo die na een vrije trap binnen tikte en daardoor de 1-0 maakte. Ronaldo maakte daarmee zijn tiende goal in zestien wedstrijden voor Juventus.

In de tweede helft raakte Douglas Costa de paal, schoot Ronaldo net naast en maakte Mario Mandzukic in de tweede helft de 2-0. Door de overwinning van Juve moet Napoli zondag winnen om in het spoort van de mannen uit Turijn de blijven. De Napolitanen ontvangen in eigen huis Chievo Verona, dat ondanks drie gelijke spelen door hetzelfde aantal strafpunten nog altijd op nul staat.