Barça pakt in extremis punt bij Atlético na matige pot

24 november 2018, 22:43

In een duel dat eigenlijk negentig minuten lang teleurstelde, hebben Atlético Madrid en FC Barcelona met 1-1 gelijkgespeeld. Kansen waren er nauwelijks in Madrid, maar dankzij een trefzekere kopbal van Diego Costa en een gelijkmaker in blessuretijd van Ousmane Dembélé blijft Barça koploper.

De eerste helft kan het best omschreven worden aan de hand van een opmerkelijke statistiek in de rust: er viel geen enkel schot tussen beide palen te noteren. Barça meer dan zeventig procent van het balbezit, maar deed daar niets mee.

Het leek erop dat het de Catalanen na rust duur kwam te staan, want het evenmin sprankelende Atlético maakte een kwartier voor rust de 1-0: Diego Costa knikte bij de tweede paal raak en maakte Atlético daardoor virtueel de koploper van La Liga. Lang leek het de winnende treffer te worden, totdat Ousmane Dembélé in de blessuretijd de gelijkmaker maakte.

Barcelona blijft door Dembélé de koploper van La Liga en gaat daardoor met een redelijk goed gevoel naar Eindhoven, waar PSV wacht in de Champions League.