Labyad ziet fraaie treffer als beloning voor hard werken

25 november 2018, 08:53   Bijgewerkt: 25 november 2018, 09:47

Zakaria Labyad mocht zaterdagavond bij Ajax voor het eerst sinds augustus weer eens minimaal een helft meedoen bij de Amsterdammers in de Eredivisie en beloonde zijn invalbeurt met een prachtig doelpunt. De middenvelder vindt het loon na hard werken dat hij een kans kreeg bij de lichte blessure bij Donny van de Beek. "Ik heb keihard getraind", vertelt hij over de periode waarin hij niet speelde.

En dat was best moeilijk voor de aankoop die liefst vijf miljoen euro kostte deze zomer. Labyad speelt namelijk weinig. "Dat was in het begin mentaal heel moeilijk voor me", vertelde hij tegenover de NOS. "Ik heb de knop omgezet en ben hard aan het werk gehad. Maar ik nooit het gevoel dat ik er niet bij hoorde, de trainer praat eigenlijk wel met iedereen."

Labyad maakte snel na zijn invalbeurt een fraaie, tweede Amsterdamse treffer. "Dan weet je dat NAC moet komen en uiteindelijk scoren we nog een derde en is het beslist", aldus de middenvelder. "Ik doe mijn best op de trainingen en probeer zo veel mogelijk minuten maken. Ik heb in de laatste maanden het gevoel dat ik goed bezig en dat valt op binnen Ajax. Het is een soort bekroning voor mij, ja. Hier moeten we verder op voortborduren."

Lees ook: Ten Hag over Labyad: "Hij knokt zich meer naar boven toe"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen