Valverde steunt Dembélé: "We moeten hem helpen"

25 november 2018, 09:33

Uitgerekend Ousmane Dembélé bezorgde FC Barcelona zaterdagavond een punt op bezoek bij Atlético Madrid (1-1). De Franse aanvaller was de afgelopen week de meest besproken man omdat hij regelmatig te laat is bij besprekingen, een game-verslaving zou hebben en niet zou kunnen aarden in Catalonië. Trainer Ernesto Valverde nam het na de remise tegen Atléti op voor zijn pupil. "We moeten hem helpen slagen hier", vond hij over de invaller die matchwinner werd.

In de Spaanse media ging hij in op de rol van Dembélé. "Hij is een geweldige speler. Hij speelt met zelfvertrouwen en kan met beide voeten veel doen. Natuurlijk wordt er veel over hem gesproken momenteel, maar we hopen dat hij ons vooral veel dingen kan geven. We moeten zorgen dat we zijn talent uit hem krijgen", aldus Valverde.

Ondanks een zeer moeizame start, was Dembélé zaterdagavond belangrijk. Dat Barcelona een punt pakte, was niet terecht. De Catalanen speelden zeer matig in Madrid. "We hebben niet aangevallen zoals we wilden, omdat zij goed verdedigden", zag Valverde. "We controleerden de wedstrijd, maar dankzij hun treffer moesten we geforceerd in de aanval. Uiteindelijk is dit dan een goed resultaat."

Tevreden

Collega Diego Simeone was zeer tevreden met het gelijke spel, ondanks dat zijn ploeg een late tegengoal kreeg. "Het team dat als eerste een fout maakte, had verloren. We waren heel dicht bij de overwinning, maar zij maakten nog knap gelijk. Het was een tactische strijd en Barcelona heeft het goed gedaan dat ze nog een punt pakte. Maar ik ben blij met alles dat mijn ploeg heeft laten zien."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen