Excelsior steelt belangrijke overwinning op bezoek bij FC Emmen

25 november 2018, 14:08   Bijgewerkt: 25 november 2018, 14:15

Excelsior heeft op gelukkige wijze drie punten overgehouden aan het uitduel met FC Emmen. Het leek lange tijd kansloos onderuit te gaan op bezoek in Drenthe, totdat het zich na rust terugknokte in het duel en in de slotfase zelfs opnieuw wist toe te slaan via aanvoerder Ryan Koolwijk (1-2), die deze week zijn contract verlengde. Emmen blijft achter met een kater en ziet Excelsior passeren op de ranglijst.

De aanwezige supporters van FC Emmen moesten er lang op wachten, maar vroeg in de tweede helft kregen ze eindelijk reden tot juichen. Anco Jansen kwam goed voor zijn man en kopte de bal – op aangeven van Caner Cavlan – met veel gevoel in de verre hoek. De aanvoerder leek al eerder af te stevenen op de 1-0, toen hij de bal na een handige kapbeweging nét over het doel van Sonny Stevens schoot. Het was een van de schaarse momenten van opleving in de zeer matige eerste helft.

In de tweede helft was het na de snelle openingstreffer van Jansen echter wel steeds beter wat Excelsior liet zien. De Rotterdammers knokten zich knap terug in het duel, al leek FC Emmen niet te hoeven vrezen voor de kansen van de Rotterdam. Tot een prachige assist van Jurgen Mattheij op het hoofd viel van Ali Messaoud, die de gelijkmaker tegen de touwen kopte. Zijn kopbal was niet zo fraai als de 1-0 van Jansen, maar de prachtige assist van Mattheij – een indraaiende voorzet met veel gevoel – was wel voortreffelijk.

Opstellingen en beoordelingen*

FC Emmen: Kjell Scherpen 6; Gersom Klok 7, Keziah Veendorp 7, Nick Bakker 6, Tim Siekman 6 (45. Alexander Bannink 7), Caner Cavlan 7; Reuven Niemeijer 6 (64. Wouter Marinus 6), Glenn Bijl 6, Michael Chacón 6, Anco Jansen 7; Jafar Arias 7 (82. Nicklas Pedersen -)

Excelsior: Sonny Stevens 6; Jeffry Fortes 6, Hervé Matthys 6, Jurgen Mattheij 7, Lorenzo Burnet 6; Jerdy Schouten 7, Ali Messaoud 7 (82. Dogucan Haspolat -), Luigi Bruins 7, Ryan Koolwijk 7; Elías Már Ómarsson 5 (69. Mounir El Hamdaoui 6), Mikael Anderson 6 (72. Denis Mahmudov -)

Man of the match: Ryan Koolwijk

*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen