Feyenoord moeizaam langs Groningen door mooie goal Toornstra

25 november 2018, 16:23

Feyenoord heeft in De Kuip in een matig duel gewonnen van FC Groningen. Jens Toornstra maakte zondagmiddag op fraaie wijze de enige treffer van het duel en bezorgde de Rotterdammers daarmee de tweede overwinning op rij. Groningen, dat bij vlagen verdienstelijk meevoetbalde, verloor daardoor weer na twee competitie-zeges op rij, maar kon enigszins met opgeheven hoofd huiswaarts keren.

Feyenoord was heer en meester in de openingsfase van het duel. De Rotterdammers hanteerden een hoog tempo en Groningen kwam er totaal niet aan te pas. Al na zeven minuten zette Feyenoord dat goede begin om in een treffer. Een schitterende lange pass van Jordy Clasie bereikte Toornstra en die kon volledig vrij met een volley de 1-0 aantekenen. Deze snelle goal zorgde ervoor dat Feyenoord de bal daarna vol vertrouwen vlotjes rond liet gaan.

Ook via schotkansen van Ludovit Reis, Mimoun Mahi en Samir Memisevic had Groningen mogelijkheden op de gelijkmaker, maar de bezoekers hadden het geluk niet aan hun zijde. Feyenoord had moeite met die sterke fase van Groningen. De ploeg had wel meer de bal, maar creëerde geen kansen. Pas vlak voor het rustsignaal werd Feyenoord weer even dreigend, maar een schot van Steven Berghuis eindigde op de vuisten van Sergio Padt.  

Het laatste gedeelte van de wedstrijd was het aanzien nauwelijks waard. Groningen kon niet beter en bij Feyenoord worstelden een aantal spelers met zichzelf. Vilhena kreeg nog de grootste kans op de 2-0, maar zijn schot spatte uiteen op de lat. Berghuis had de wedstrijd daarna eveneens kunnen beslissen, maar hij raakte de paal. Groningen was in de slotfase niet meer bij machte om nog aanspraak te kunnen maken op een punt. Feyenoord gaat door deze zege met een goed gevoel op weg naar de topper van volgend weekend tegen PSV, al zal het spel dan wel een stuk beter moeten om de koploper op puntverlies te kunnen trakteren. Groningen was niet geweldig, maar ging - anders dan de eerste fase van de competitie - ook zeker niet af in De Kuip.

Opstellingen en beoordelingen:

Feyenoord: Justin Bijlow 7; Bart Nieuwkoop 6,5, Eric Botteghin 7, Jan-Arie van der Heijden 6,5, Tyrell Malacia 6,5; Jordy Clasie 7, Jens Toornstra 7,5, Tonny Vilhena 7,5; Steven Berghuis 5,5, Nicolai Jørgensen 6,5 (69. Dylan Vente 6), Sam Larsson 6,5 (78. Yassin Ayoub -)

FC Groningen: Sergio Padt 7; Deyovaisio Zeefuik 6,5, Mike Te Wierik 6,5, Jeffrey Chabot 7, Tim Handwerker 6,5 (86. Tim Freriks -); Samir Memisevic 6,5, Ludovit Reis 7 (82. Ahmad Mendes Moreira -), Django Warmerdam 6, Ritsu Doan 7; Mateo Cassierra 5 (46. Ajdin Hrustic 6), Mimoun Mahi 7

Man of the match: Tonny Vilhena

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen