Van Bronckhorst niet blij: "Slechtste tweede helft van het seizoen"

25 november 2018, 16:57

Giovanni van Bronckhorst was na de moeizame overwinning van Feyenoord op FC Groningen vooral tevreden over het eerste deel. Hoewel de opdracht van de oefenmeester, namelijk alle duels voor de winterstop winnen, goed werd begonnen zondagmiddag in De Kuip, werd het spel na het openingsdoelpunt van Jens Toornstra een stuk minder. "De tweede helft was denk ik de minste helft van dit seizoen", aldus van Bronckhorst.

Tegenover FOX Sports blikte de oefenmeester van Feyenoord terug op de wedstrijd, die nog zo goed begon in Rotterdam-Zuid. "In de eerste twintig minuten waren we uitstekend, precies hoe we het wilden", vond de coach. "In die fase hadden we de wedstrijd moeten beslissen gezien het aantal kansen dat we hadden." Dat gebeurde echter niet, want het bleef slechts bij dat ene doelpunt van Toornstra.

Er lukte in de tweede helft weinig meer en dus haalde Van Bronckhorst zelfs spits Nicolai Jørgensen naar de kant. "Hij zat niet goed in de wedstrijd. Hij had veel balverlies en voelde zich ook niet lekker", zag de coach, die beseft dat het volgende week beter moet. "Willen we nog een rol van betekenis spelen in de Eredivisie, dan moeten we volgende week winnen van PSV. Maar dan moeten we 90 minuten top zijn."

De nul houden 

Matchwinner Toornstra, verantwoordelijk voor het enige doelpunt in de wedstrijd, was het met zijn coach eens. Het veldspel hield niet over. "De laatste pass wilden we te snel geven, we hadden meer geduld moeten hebben aan de bal", aldus de middenvelder, die weet het dat het tegen PSV beter moet. "Maar als we de nul houden, zijn wel wel al een heel eind", glimlachte hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen