Boca Juniors wil Superclásico nu helemaal niet meer spelen

25 november 2018, 17:13   Bijgewerkt: 27 november 2018, 16:51

Boca Juniors heeft zondagmiddag (Nederlandse tijd) een officieel verzoek ingediend bij de Zuid-Amerikaanse voetbalbond om het duel met River Plate in de finale van de Copa Libertadores niet te spelen. De spelers en staf van Boca willen niet in actie komen nadat zaterdag de spelersbus op weg naar het stadion van River door supporters van de aartsrivaal werd aangevallen. Door de ongeregeldheden werd het returnduel al van zaterdag naar zondag uitgesteld.

Boca meent dat de tweede wedstrijd in de finale van de Copa Libertadores niet onder eerlijke omstandigheden kan worden gespeeld en hoopt helemaal niet meer in actie te hoeven komen. In de loop van de zondagavond zal duidelijk worden of het verzoek wordt ingewilligd en er al dan niet om 21.00 uur wordt afgetrapt.

Meerdere spelers van Boca raakten gewond toen zaterdag de spelersbus werd bekogeld. Aanvoerder Pablo Perez werd zelfs met verwondingen aan zijn oog opgenomen in het ziekenhuis. De bus werd met onder meer traangas bekogeld. "Het is een schande. Twee spelers in het ziekenhuis, de rest moest overgeven", zei Carlos Tévez daar eerder over.

De eerste wedstrijd in de finale tussen de aartsrivalen eindigde in een 2-2 gelijkspel.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen