VVV dankt VAR en pakt een punt in enerverend duel met AZ

25 november 2018, 18:43   Bijgewerkt: 25 november 2018, 21:29

VVV heeft zondagavond in extremis een punt overgehouden aan het thuisduel met AZ. De Alkmaarders begonnen flitsend aan het duel en stonden al snel op een 0-2 voorsprong, deels met dank aan de VAR die vanuit Zeist een penaltymoment op waarde schatte. VVV bracht met een flitsende counter echter nog voor rust de spanning terug en had lange tijd zicht op de gelijkmaker. Die viel in de absolute slotfase van het duel, nadat de treffer eerst werd afgekeurd wegens buitenspel. Met dank aan de VAR verscheen de goal alsnog op het scorebord. Patrick Joosten werd de held van Venlo: 2-2.

De eerste helft begon meer dan enerverend. AZ liet direct vanaf de aftrap zien dat het zin had om lekker te voetballen en greep VVV bij de keel, wat tot een snelle Alkmaarse voorsprong leidde. Na wat vroege speldenprikken mocht Koopmeiners op aandringen van de VAR na acht minuten namelijk aanleggen voor een strafschop. Scheidsrechter Jeroen Manschot nam niet waar dat Albert Gudmundsson door Jerold Promes aan zijn arm werd getrokken, maar in Zeist was men wel alert. Zodoende ging de bal op de stip, wat op basis van de videobeelden de juiste beslissing leek. Teun Koopmeiners maakte dankbaar gebruik van het buitenkansje en schoot de bal onberispelijk langs Lars Unnerstall.

AZ liet zich ondertussen niet van de wijs brengen door de aansluitingstreffer van VVV en ging op zoek naar een grotere voorsprong. Dat deed het met name aan de hand van Idrissi, die een ijzersterke eerste helft speelde en zijn tegenstander keer op keer met prachtige bewegingen voorbij ging. Tot doelpunten leidde dat echter niet, want Unnerstall en de lat stonden een volgende treffer in de weg.

Toen het tien minuten voor tijd nog altijd 1-2 stond brak er een spannende slotfase aan. VVV rook bloed en de fans op de tribune gingen er nog maar eens achter staan. Het werd bij vlagen hangen en wurgen voor AZ, dat zelf de wedstrijd via een levensgrote kans van Idrissi had moeten beslissen. Met veel passie bleef VVV de aanval zoeken, maar AZ hield lang stand.

De Alkmaarders leken er uiteindelijk met de buit vandoor te gaan, maar rekenden buiten Joosten. De invaller knalde in de laatste seconde van het duel de 2-2 tegen de touwen, maar de treffer werd afgevlagd wegens buitenspel. Daar greep de VAR opnieuw op in, want het leek erop dat Joosten helemaal niet buitenspel stond. Wederom bleek het de juiste beslissing van de videoarbiter, want de treffer was absoluut rechtmatig. De Koel ontplofte, en VVV kreeg waar het gezien haar werklust recht op had.  De slotfase van het duel werd overigens nog ontsierd door een onbesuisde tackle van Peter van Ooijen op Adam Maher, waarvoor Van Ooijen direct rood kreeg.

VVV en AZ hebben na de puntendeling van zondagavond nu beiden negentien punten en staan respectievelijk zevende en achtste.

Opstellingen en beoordelingen:*

VVV-Venlo: Lars Unnerstall 6; Moreno Rutten 6.5, Jerold Promes 5.5 (77. Patrick Joosten -), Nils Röseler 6, Axel Borgmann 6 (87. Christian Kum -), Ralf Seuntjens 6, Danny Post – (13. Peter van Ooijen 6.5), Tino Susic 5.5, Jonathan Opoku 6.5, Peniel Mlapa 6.5, Jay-Roy Grot 7.

AZ: Marco Bizot 6; Jonas Svensson 6.5 (92. Ricardo van Rhijn -), Pantelis Hatzidiakos 6, Teun Koopmeiners 6.5, Thomas Ouwejan 6, Fredrik Midtsjö 6.5, Guus Til 6, Adam Maher 6, Albert Gudmundsson 6.5 (73. Calvin Stengs -), Mats Seuntjens 6.5, Oussama Idrissi 7.5.

Man of the Match: Oussama Idrissi

*Spelers moeten ten minste twintig minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen