Buitenland: Mönchengladbach stoomt door, Espanyol onderuit

25 november 2018, 20:53

Borussia Mönchengladbach blijft voorlopig de belangrijkste belager van Borussia Dortmund in de Bundesliga. De West-Duitse club rekende zondag op eigen terrein af met Hannover 96 (4-1) en bezet daardoor ook na de twaalfde speelronde de tweede plaats. Espanyol ging met 1-3 onderuit tegen Girona en blijft daardoor steken op de vijfde plek in de Spaanse competitie.

Borussia Mönchengladbach - Hannover 96 (4-1)

Doordat Bayern München dit seizoen tegenvallend presteert, zou de Duitse landstitel zomaar naar een andere club kunnen gaan. Het nog ongeslagen Borussia Dortmund loert op het kampioenschap en gaat aan kop in de Bundesliga, maar Mönchengladbach heeft de koploper in het vizier. Tegen Hannover werd voor de derde keer op rij gewonnen. De club kwam binnen een minuut spelen nog wel op achterstand, maar door goals van Thorgan Hazard, Michael Lang, Lars Stindl en Denis Zakaria boekte Mönchengladbach alsnog een overtuigende zege. Het gat met Dortmund bedraagt daardoor weer vier punten.

Espanyol - Girona (1-3)

In de top van de Primera División spelen naast FC Barcelona, Atlético Madrid en Real Madrid dit seizoen ook andere clubs een rol van betekenis. Eén van deze clubs is Espanyol, dat zondag verzuimde om in punten gelijk te komen met nummer drie Atlético. In het eigen stadion ging de club uit Barcelona onderuit tegen Girona. Christian Stuani, een paar jaar geleden nog speler van Espanyol, scoorde in de eerste zes minuten van de wedstrijd twee keer. Door een goal van Borja Iglesias werd het nog spannend in de slotfase, maar Seydou Doumbia maakte vlak voor tijd aan alle illusies van Espanyol een einde.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen