Marseille dankt Thauvin, Strootman valt in warming-up uit

25 november 2018, 22:59

Olympique Marseille heeft zondagavond dankzij Florian Thauvin drie punten overgehouden aan het uitduel met Amiens. De aanvaller nam in de Noord-Franse stad de gehele doelpuntenproductie van zijn team voor zijn rekening. Marseille, dat zonder Kevin Strootman speelde, won de wedstrijd met 1-3.

Strootman zou in de basis starten bij de subtopper uit de Ligue 1, maar viel in de warming-up uit met een blessure. Met Morgan Sanson op zijn plek kwam Marseille al vroeg in de wedstrijd op achterstand. Voor rust maakte Thauvin de schade ongedaan door met een hard schot in de korte hoek zijn eerste van de avond te maken.

Thauvin, zevenvoudig Frans international, maakte tien minuten voor tijd met een magistrale vrije trap de 1-2. Via Dimitri Payet had Marseille niet veel later de marge kunnen verdubbelen, maar hij faalde vanaf elf meter. Goudhaantje Thauvin zorgde er vlak voor het eindsignaal alsnog voor dat de wedstrijd in 1-3 eindigde.