Blind schrikt niet van kritiek: "Misschien ligt het aan achternaam"

26 november 2018, 09:44

Daley Blind kan terugkijken op een aantal goede maanden. De Ajax-verdediger staat met zijn club op de drempel van de volgende ronde in de Champions League en kroonde zich met het Nederlands elftal tot groepswinnaar van de Nations League. Toch is er vaak kritiek op de verdediger annex middenvelder. "Het heeft mij alleen maar sterker gemaakt."

Deze zomer keerde Blind (28) terug na vier jaar voetballen bij Manchester United. In gesprek met ANP erkent de international dat hij bij terugkomst naar Nederland moeite had om fit te worden. "Ik had even nodig, maar ben nu echt fit. Vroeg trainde ik vaak door met pijntjes, maar nu pak ik ook mijn rust als dat nodig is."

Vanwege zijn jarenlange ervaring in Engeland, wordt er vaak meer van Blind verwacht op het veld. Mede daardoor krijgt hij geregeld kritiek. Naar eigen zeggen kreeg zijn vader Danny het ook vaak buiten de lijnen te verduren. "Misschien ligt het aan onze achternaam. Het lijkt soms ook wel of mensen verwachten dat ik nu ook heel veel ga scoren omdat ik van een topclub uit de Premier League ben teruggekomen."

De ervaren kracht ligt er niet wakker van. "Het heeft mij alleen maar sterker gemaakt", klinkt het uit de mond van Blind, die ook beseft blij te zijn in Amsterdam. "Misschien blijf ik wel altijd hier."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen