Fortuna Sittard is na Ajax en PSV de meest productieve ploeg

26 november 2018 – Fortuna Sittard mag dan wel topscorer Andrija Novakovich missen, het is na Ajax en PSV wel de meest scorende ploeg van de Eredivisie momenteel. Finn Stokkers, de vervanger van de Amerikaanse spits, draagt zijn steentje met een mooi aantal doelpunten bij. "Als je de wedstrijden met de beloften meetelt, zit ik al boven de tien wedstrijden op rij met een doelpunt."

Fortuna Sittard is na Ajax en PSV de meest productieve ploeg

Dat vertelt hij tegenover De Limburger. In totaal maakte hij dit seizoen vijf treffers in tien officiële optredens voor de hoofdmacht. Over Novakovich wordt momenteel dus amper gesproken, al werd hij wel als eerste keuze gehaald. "Dan baal je ontzettend. Je was immers de spits van die zo succesvolle ploeg", blikt Stokkers terug op de keuze van de club om na promotie de aanvaller over te nemen van Telstar.

"Daar heb ik in het begin heel erg mee gezeten. Toen ben ik na gaan denken over wat ik beter kan doen en heb ik doelen voor mezelf gesteld: sterker aan bal worden, alerter zijn en werken aan mijn individuele actie", legt hij uit. Daarbij kreeg hij veel hulp en steun van René trainer Eijer. "Het is geen geheim dat hij me graag wil helpen en dat hij me ook door die periode heen heeft getrokken. We hebben beiden een Sparta-verleden, dat geeft toch een bepaalde klik. Ik kan goed met hem praten en dat heeft duidelijk geholpen."

Vooralsnog werpt het zijn vruchten af, want Stokkers scoort en met hem heel Fortuna. De 26 goals is meer dan Heracles Almelo (25), AZ (24) of Feyenoord (23). André Vidigal is met vijf goals clubtopscorer, gevolgd door Stokkers en Novakovich met vier. Lars Hutten, Mark Diemers hebben drie goals. Vervolgens zijn er nog zeven doelpuntenmakers te vinden bij de promovendus.

Lees ook: Fortuna Sittard-spits Stokkers leert van beelden Lieke Martens

Eredivisie

gerelateerd