Speler van de Week: acrobaat De Jong van alle markten thuis

26 november 2018, 16:01

Denzel Dumfries, Angelino en Pablo Rosario zijn spelers die dit seizoen op de voorgrond treden bij PSV, maar de speler die misschien wel het meest opvalt is Luuk de Jong. De spits maakte vorig voetbaljaar in het eerste halfjaar een gitzwart seizoen door, maar krabbelde in de tweede seizoenshelft op om vervolgens in de zomer zijn contract te verlengen. Deze week is hij de Speler van de Week van FCUpdate.nl.

De aanvaller kreeg meer dan de helft van de stemmen en was daarmee met overmacht de beste in dit weekend. Het is bovendien al de tweede keer dat hij er met de eretitel vandoor gaat. Een verrassing is dat uiteraard niet. In elke wedstrijd die de captain van de overtuigende koploper de laatste tijd speelt, is hij belangrijk. Een opsomming van de laatste weken: de winnende goal tegen Vitesse, twee goals tegen De Graafschap, een fraaie rake kopbal tegen Tottenham Hotspur - met bijzonder veel verdedigend werk - en als klap op de vuurpijl zijn doelpunt tegen sc Heerenveen van zaterdag.

Tegen Heerenveen liet hij zaterdag weer zien tot prachtige dingen in staat te zijn. Zijn omhaal in de 52ste minuut was van dusdanige klasse dat het bijna niet anders kan dan dat die goal een kanshebber is voor de Doelpunt van het Jaar-titel in de Eredivisie. De Jong heeft de wind in de zeilen en dat is een compliment voor hemzelf. Nooit heeft hij zich van de wijs laten brengen. Dat levert hem nu deze fraaie glansrol op.

Daardoor is hij bij Oranje weer in beeld geraakt en ook daar daar liet hij tegen Duitsland als invaller zijn waarde zien. In het buitenland is De Jong meermaals geflopt, maar in Nederland voelt hij zich als een vis in het water en kan hij nog jaren van grote waarde zijn voor de rood-witte formatie uit Eindhoven. PSV kan nu heel blij zijn dat de spits in de zomer zijn verbintenis heeft verlengd, want de ploeg kan zich geen betere aanvalsleider wensen dan Luuk de Jong. 

Uitleg Speler van de Week

Iedere Eredivisie-wedstrijd heeft een Man of the Match, van wie de drie met de hoogste beoordeling (zie de beoordelingen onder de verslagen van Eredivisie-wedstrijden) worden genomineerd. Via Twitter kun jij iedere speelronde je stem uitbrengen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen