'Van de Beek fit genoeg voor basisplaats, Wöber start in centrum'

27 november 2018, 07:27   Bijgewerkt: 27 november 2018, 12:05

Donny van de Beek is fit genoeg om in actie te komen dinsdagavond in Athene tegen AEK. De middenvelder van Ajax moest afgelopen weekend tegen NAC Breda in de rust nog naar de kant met pijn aan zijn bovenbeen, maar is op tijd hersteld voor het duel in de Champions League. Hij start in de basis, evenals

€17M
Meer info
' href="https://www.fcupdate.nl/voetballers/maximilian-wober">Maximilian Wöber, die een kans krijgt door de schorsing van Nicolas Tagliafico.

De Oostenrijker start overigens wel in het centrum naast Matthijs de Ligt, waardoor Daley Blind naar de linksbackpositie verhuist. Dat schrijft het Algemeen Dagblad over de vermoedelijke opstelling van Erik ten Hag. Verder zijn er weinig veranderingen in het elftal ten opzichte van afgelopen weekend, waardoor Kasper Dolberg in de punt van de aanval begint. Anders dan in eerdere CL-duels laat hij Dusan Tadic dus 'gewoon' vanaf de flank beginnen. David Neres staat aan de andere kant: hij heeft een basisplaats door de blessure van Hakim Ziyech.

Ajax kan zich met een overwinning zeker spelen van de volgende ronde van de Champions League tegen het nog puntloze AEK Athene. Het heendeel in de Johan Cruijff ArenA eindigde in een 3-0 overwinning voor de Amsterdammers, destijds waren Tagliafico (2x) en Van de Beek de doelpuntenmakers.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Onana; Mazraoui, De Ligt, Wöber, Blind; Schöne, De Jong, Van de Beek; Neres, Dolberg, Tadic

Lees ook:

Ten Hag: "We willen iedere wedstrijd winnen

Ajax maakt financiële klapper bij overwintering in CL

- De Jong: "CL-avontuur niet geslaagd bij volgende ronde"

- Coach AEK: "Niet Bayern

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen