Van Bommel wil winnen en houdt geen rekening met Feyenoord

27 november 2018, 14:29

Mark van Bommel gaat woensdagavond géén rekening houden met de topper van komend weekend tegen Feyenoord in de Eredivisie. De oefenmeester van PSV zal tegen FC Barcelona dus 'gewoon' met de sterkste spelers aantreden, ondanks dat het al is uitgeschakeld in de Champions League. "In de week voor we tegen Ajax speelden, speelden we ook tegen FC Barcelona", herinnert Van Bommel.

Dat vertelde hij tijdens de persconferentie voorafgaand aan het treffen met FC Barcelona. PSV strijdt voor de laatste kans om Europees te overleven. De Catalanen kampen met veel blessureleed, onder wie Luis Suárez, waardoor er wellicht kansen liggen. "Maar ze hebben een brede selectie, met heel veel goede spelers", relativeert Van Bommel. "Ze zullen een heel representatief elftal op de been brengen. Ze spelen veel wedstrijden, daarom hebben ze ook zoveel goede spelers. Ze zijn weliswaar geplaatst, maar ze willen elke wedstrijd winnen."

Dus verwacht Van Bommel niet dat de Catalanen met hun tweede keuze in Eindhoven starten. Al laat de eerste keuze van FC Barcelona dit seizoen óók meer liggen dan we van de grootmacht gewend zijn. "Zeker ook thuis inderdaad, maar dat doet niks af aan de situatie. Het is niet zo dat ze in een zware crisis zitten", vindt de PSV-trainer. "De laatste vijftien jaar hebben ze mooi voetbal gecombineerd met winnen. Dat is de combinatie waar we in Nederland ook van houden."

Geslaagd of mislukt

Verder hoopt Van Bommel dat PSV een goed resultaat boekt in eigen huis tegen FC Barcelona. Al was het alleen al voor de fans. "Ze zijn er altijd en in de Chmpions League is de sfeer vaak nog mooier", wist de coach, die beseft dat de details nog beter moeten bij de Eindhovenaren. "We zijn drie keer op voorsprong gekomen, maar hebben maar één punt gehaald. Dat is ook voetbal en heeft te maken met de details waar ik het vaak over heb."

Als de details goed zijn, wil Van Bommel met PSV tegen het al geplaatste FC Barcelona nog voor een goed resultaat zorgen. Het is niet dat de Europese campagne dan geslaagd is, maar ook niet dat er bij uitschakeling het stempel 'mislukt' op kan. "Als je Internazionale-thuis had gewonnen – door de rode kaart van Samir Handanovic of de 2-0 van Steven Bergwijn – stonden er drie teams op vier punten en was de situatie op dit moment compleet anders", aldus Van Bommel, doelend op de overtreding van de Inter-goalie die slechts werd bestraft met geel en een vrije trap. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen