De Ligt keurt rellen af: "Ze hebben ons er ook mee"

27 november 2018, 21:11   Bijgewerkt: 27 november 2018, 23:42

Matthijs de Ligt is dolbij dat Ajax zich dinsdagavond heeft geplaatst voor de knock-outfase van de Champions League, maar is minder blij met de ongeregeldheden die voorafgaand aan de wedstrijd in Athene plaatsvonden. Supporters van Ajax en AEK kregen het in het stadion met elkaar aan de stok, waarop de aanvoerder de fans in het uitvak tot kalmte maande. Na afloop van de wedstrijd spreekt De Ligt zijn afkeur over het supportersgeweld uit.

"Tijdens de wedstrijd hadden we niets te klagen over de supporters. Ze hebben het geweldig gedaan. Ze steunden ons en riepen ons naar voren. Maar wat voor de wedstrijd gebeurt, kan natuurlijk niet. Er moet gevochten worden, maar dat moet door ons op het veld worden gedaan. Niet door de supporters", aldus de Ajax-captain tegen Veronica. Acht Ajax-fans raakten door het supportersgeweld gewond. 

"Ze hebben zichzelf ermee, maar ook ons", gaat De Ligt verder. "Wij gaan daardoor toch de wedstrijd in met het idee 'wat doen ze nou?'. Het heeft zeker invloed. We hebben een jonge groep. Er zitten natuurlijk ervaren gasten bij, maar ook jongens die dit voor het eerst meemaken. Hoe reageren die erop? Ik denk dat we uitstekend reageerden, maar het kan ook anders gaan. Vandaag is het goedgekomen, maar hopelijk gebeurt het niet nog een keer."

Blijdschap

De Ligt zegt 'heel blij' te zijn met het behalen van de laatste zestien. "Je werkt het hele seizoen naar de Champions League toe. Dat we een speelronde voor het einde door zijn, is genieten. Het is niet zozeer verrassend, we spelen beter dan we zelf denken. Als je na vijf wedstrijden elf punten hebt in deze poule, dan heb je het heel goed gedaan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen