Groep F: Shakhtar houdt hoop levend na late goal, City door

27 november 2018, 23:00   Bijgewerkt: 27 november 2018, 23:09

Shakhtar Donetsk heeft de verhoudingen in groep F met een laat doelpunt op zijn kop gezet. Olympique Lyon leek te profiteren van de puntendeling in Hoffenheim, maar in de slotminuut ging Shakhtar alsnog met de zege aan de haal. Door de 2-2 in Lyon is het laatste duel tussen Shakhtar Donetsk en Olympique Lyon in Oekraïne allesbelissend. Manchester City is door naar de knock-outfase.

Olympique Lyon-Manchester City 2-2

Olympique Lyon had voorafgaand aan het duel met Manchester City drie punten achterstand op de Engelsen en drie punten voorsprong op de nummer drie in de poule Hoffenheim. In de eerste helft was Maxwel Cornet tweemaal dicht bij een doelpunt. De Ivoriaan kreeg de bal bij de eerste kans achter zich gespeeld en trof even later op aangeven van Memphis Depay, die overigens ook nog een keer nét naast het doel schoot, ietwat ongelukkig het houtwerk.

Direct na rust was het wel raak voor Cornet. Op aangeven van Depay, die het spel prima verlegde naar de rechterkant, schoot de aanvaller met links diagonaal raak: 1-0. Doelman Anthony Lopes redde na een uur spelen bijzonder fraai op een kopbal van Sergio Agüero. Enkele minuten later moest de doelman het antwoord schuldig blijven op een kopbal van de Franse verdediger Aymeric Laporte, die op aangeven van David Silva raak kopte: 1-1. Cornet zette de thuisploeg tien minuten voor tijd wederom op voorsprong, maar de Fransen konden daar niet lang van genieten. Agüero kopte een minuut later alweer raak in de lange hoek: hij zorgde daarmee voor de eindstand. Door de late goal in Hoffenheim is de thuisploeg daarmee allesbehalve verzekerd van de volgende ronde.

TSG Hoffenheim-Shakhtar Donetsk 2-3

Wie spektakel wilde zien, moest aanvankelijk in Hoffenheim zijn. Na twintig minuten lag de bal al drie keer in het net. Ismaily en Taison profiteerden in het eerste kwartier beiden van matig verdedigen van de thuisploeg. De Oekraïners zaten daarmee op rozen en hadden dat ook nodig, want enkel een zege volstond voor de gasten om nog een rol van betekenis in de poule te blijven spelen. Nog voor rust stelde Hoffenheim echter alweer orde op zaken. Vrij direct na de 0-2 was het Andrej Kramaric die voor de 1-2 zorgde. Tien minuten voor rust kopte Steven Zuber de gelijkmaker tegen de touwen.

Vlak na rust moest de thuisploeg met tien man verder, toen Ádám Szalai binnen twee minuten twee gele kaarten pakte en mocht inrukken. De thuisploeg miste in de laatste minuten in de personen van Nico Schulz en invaller Nelson nog twee hele grote kansen, maar de bal ging er, tot frustratie van trainer Julian Nagelsmann, niet in. In de slotseconde werd het allemaal nog erger voor de thuisploeg. Taison maakte vlak voor het einde van de wedstrijd de winnende goal, waardoor Shakhtar Donetsk aan een thuisoverwinning op Olympique Lyon genoeg heeft om te overwinteren in de Champions League. Een hard gelag voor Hoffenheim, dat met tien gemaakte goals in vijf wedstrijden laatste staat.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen