Opdracht Ajax bekend na zege Bayern München op Benfica

27 november 2018, 22:56   Bijgewerkt: 27 november 2018, 23:39

Ajax weet wat het moet doen om als groepswinnaar door te gaan in de Champions League. Bayern München rekende dinsdagavond af met Benfica, waardoor de Amsterdammers op 12 december moeten winnen om de groepswinst te pakken. De Duitse formatie gaat na de 5-1 zege op Benfica aan kop in Groep E en heeft twee punten meer dan Ajax. Arjen Robben was met twee doelpunten belangrijk voor Der Rekordmeister.

Met Robben in de basis ging het geplaagde Bayern voor eigen publiek op jacht naar de overwinning tegen Benfica. De Nederlandse buitenspeler begon het afgelopen weekend tegen Fortuna Düsseldorf nog op de bank, maar kreeg tegen Benfica weer het vertrouwen van Niko Kovac. Dat vertrouwen beschaamde hij niet: binnen een halfuur spelen scoorde Robben op karakteristieke wijze tweemaal.

Omdat ook Robert Lewandowski in de eerste helft scoorde, ging Bayern met een voorsprong van 3-0 de rust in. De Poolse aanvaller kopte raak uit een voorzet van Joshua Kimmich. Na rust zorgde de tandem Kimmich-Lewandowski ook voor het vierde Duitse doelpunt. Tussendoor had Gedson Fernandes, het toptalent van Benfica, een goal meegepikt.

In de slotfase liep Bayern via Franck Ribéry zelfs uit naar 5-1. Door de zege heeft de Duitse grootmacht niet alleen goede papieren om de groepswinst te pakken, maar mag waarschijnlijk Kovac ook nog wat langer aanblijven. Hij ligt onder vuur in München, want in de competitie staat Bayern op een teleurstellende vijfde plaats.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen