Supportersvereniging Ajax laakt optreden Griekse ME

28 november 2018, 10:37   Bijgewerkt: 28 november 2018, 11:20

Het ging voorafgaand aan de wedstrijd tussen AEK Athene en Ajax behoorlijk mis in het stadion van de Griekse topclub. Hooligans van de thuisclub vielen de supporters in het uitvak aan, terwijl de Griekse ME niet ingreep. Fabian Nagtzaam, directeur van Supportersvereniging Ajax, is ontzettend boos over het uitblijven van een reactie van de autoriteiten.

"Ajax-supporters werden aangevallen en het antwoord daarop was buitensporig ME-geweld tegen onze aanhang. AEK-supporters hebben duidelijk een vrijstaat gecreëerd binnen het eigen stadion. Ze mochten doen en laten wat ze wilden. Het was bizar", reageert Nagtzaam.

"We hebben allemaal gezien hoe een molotovcocktail richting het Ajaxvak werd gegooid, hoe men de Ajax-supporters wilde opzoeken en hoe ze levensgevaarlijk zwaar vuurwerk richting het uitvak bleven gooien", gaat hij verder. "Er was sprake van grof politiegeweld, waarbij onze supporters als ratten in een val werden gedreven terwijl een actie richting thuissupporters stelselmatig uitbleef." 

De supportersvereniging roept de UEFA op om passende maatregelen te nemen en verwacht dat Ajax een officiële klacht indient. "Wij doen dit zelf in ieder geval bij Football Supporters Europe, de Europese belangenbehartiger vanuit supporters."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen