Bondscoach Paraguay: "We verdienden nederlaag"

16 juni 2006, 08:48

In 1998 en 2002 wist Paraguay nog de tweede ronde van een WK te behalen, maar ditmaal is het land al in de groepsfase gesneuveld. Na een 1-0 nederlaag tegen Zweden kan de ploeg zich opmaken voor een terugreis naar Paraguay. Dat doet pijn, vindt ook bondscoach Anibal Ruiz. Toch toonde hij zich na de wedstrijd opvallend realistisch.

"Ik voel een heftige pijn, maar wij hebben gekregen wat wij verdienden. Wij waren namelijk niet in staat ons tactisch concept om te gooien. Zweden had meer balbezit en kreeg meer kansen. Roque Santa Cruz was te moe. Ik feliciteer de tegenstander maar ik beantwoord verder geen vragen meer."

De Zweedse bondscoach Lars Lagerbäck verklaarde na afloop: "We zaten in een gecompliceerde situatie. We moesten absoluut winnen. Daarom toonden wij respect voor Paraguay. Ons elftal heeft goed gespeeld en steeds gevochten voor het resultaat. We kregen veel kansen maar het winnende doelpunt kwam pas kort voor tijd." 

Zweden stuit nu in de tweede ronde op Duitsland of Ecuador. Komende dinsdag mag de ploeg in een onderling duel met Engeland uitmaken wie groepswinnaar wordt. Zweden moet winnen om de Engelsen in de groep te passeren.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen