Degelijk Atlético ten koste van piepjong Monaco door in CL

28 november 2018, 20:59

Ook Atlético Madrid heeft zich bij de laatste zestien ploegen van de Champions League gevoegd. In eigen huis kwam het elftal van Diego Simeone al binnen twee minuten op voorsprong en die gaf het niet meer uit handen. Koke en Antoine Griezmann tekenden voor de goals en omdat Radamel Falcao namens de Monegasken een penalty miste, werd het nooit echt spannend in Madrid.

Het laatste beetje spanning dat nog in de wedstrijd zat, was al weg na de eerste echte aanval van Atlético. Een schot van Koke werd van richting veranderd en viel meteen binnen. Het krachtverschil was direct duidelijk, al kon je dat aan de opstellingen al voorspellen.

AS Monaco-coach Thierry Henry miste een waslijst aan spelers, die allemaal in de lappenmand zitten. Daarom begon het icoon van Arsenal met een jong elftal, waaronder twee spelers van 17 en twee van 18. Radamel Falcao, nog altijd een icoon in Madrid, zat zelfs op de bank om gespaard te worden voor het competitieduel met Montpellier.

Nog voor rust verdubbelde Antoine Griezmann de score. Hij schoot heerlijk binnen met buitenkant-voet op aangeven van Ángel Correa, een van de uitblinkers in Estadio Wanda Metropolitano. Ook Santiago Arias, die als rechtsback in de basis stond, speelde een sterke wedstrijd en bemoeide zich continu met de aanvalsdrang van Atléti. Het was eenrichtingsverkeer en AS Monaco leek rijp voor de slacht.

Toch bleef het aardig overeind. De Fransen kregen tien minuten voor tijd zelfs dé kans om terug te komen. Na een handsbal van Stefan Savic ging de bal op de stip, terwijl de verdediger zijn tweede gele kaart kreeg en het veld moest verlaten. Falcao, die in de tweede helft inviel, had blijkbaar last van te veel clubliefde voor Atlético en schoot vanaf elf meter naast.

Opstellingen: 

Atlético Madrid: Jan Oblak; Santiago Arias, Stefan Savic, Lucas Hernández, Filipe Luís; Ángel Correa (70. Saúl Níguez), Koke (45. Vitolo), Thomas Partey, Rodrigo Hernández, Thomas Lemar (63. Nikola Kalinic); Antoine Griezmann

AS Monaco: Diego Benaglio; Andrea Raggi, Jemerson, Benoît Badiashile, Giulian Biancone; Youri Tielemans, Han-Noah Massengo; Nacer Chadli (65. Soufiane Diop), Aleksandr Golovin (65. Khéphren Thuram-Ulien), Samuel Grandsir; Moussa Sylla (55. Radamel Falcao)

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen