Uitgeschakeld PSV mist de kansen en ziet vleugje Messi-magie

28 november 2018, 22:53   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Voor PSV is het Europees avontuur ten einde. In eigen huis vocht het voor zijn laatste kans, maar moest het uiteindelijk een nipte nederlaag slikken tegen FC Barcelona (1-2). Het elftal van Mark van Bommel raakte zowel de paal als de lat en had het geluk niet aan z'n zijde. Daar waar PSV de kansen bleef missen, was het aan de andere kant Lionel Messi die zijn wereldklasse met één momentje etaleerde.

Het moet een frustrerende avond zijn geweest voor iedere PSV-supporter. Want ondanks de gretigheid vanaf minuut één en genoeg kansen om toe te slaan, vergaten de Eindhovenaren zichzelf te belonen. PSV herbeleefde de eerste helft in Camp Nou, toen het ook een aantal keer dichtbij was maar niet wist te scoren. Toen liep het grote Barça na rust pas uit via Lionel Messi en werd het 4-0.

Ook voor eigen publiek kwam PSV sterk uit de startblokken. Tot twee keer toe zat het aluminium een doelpunt in de weg: waar Gastón Pereiro al snel de paal raakte met een geplaatst schot, kopte Luuk de Jong de bal vlak voor rust op de lat.

Vooral op de snelle en druk zettende Hirving Lozano had de Catalaanse defensie weinig grip. Het had opvallend veel overtredingen nodig, waar PSV vaak weer gevaar uit kon stichten. Marc-André ter Stegen moest al snel meerdere keren in actie komen om een achterstand in Eindhoven te voorkomen. Aan de andere kant was Barcelona even dreigend met een kopbal van Arturo Vidal die van de lijn werd gehaald door Angeliño.

Waar Lionel Messi het in de eerste helft hield bij speldenprikjes, werd hij na rust alsmaar gevaarlijker. Terwijl PSV bleef zoeken naar de openingstreffer en via een volley van Jorrit Hendrix dichtbij was, hing de tegentreffer tegelijkertijd ook in de lucht.

En die viel, precies na een uur spelen in Eindhoven. Messi kreeg de bal van Ousmane Dembélé, zette Angeliño op het verkeerde been en vond tussen drie PSV'ers tóch een gaatje om te schieten. Met één moment kwam de klasse weer even overduidelijk naar voren. Messi heeft weinig ruimte nodig om toe te kunnen slaan, bleek maar weer.

In het laatste halfuur drong PSV wel aan, maar waren het opnieuw de Spanjaarden die het net vonden. Messi zag Gerard Piqué vrijlopen bij een vrije trap en zette hem vrij voor het doel met een afgemeten pass. De verdediger tikte de bal vervolgens bekeken in de hoek langs Jeroen Zoet.

PSV leek een kwartier voor tijd nog terug te komen in de wedstrijd, maar Steven Bergwijn schoot nét voorlangs en Lozano miste oog in oog met Ter Stegen. Het wilde maar niet lukken, totdat de aanvoerder in de slotfase alsnog raak wist te koppen. Het waren nog een paar spannende laatste minuten, waarin PSV helaas geen tweede keer 't net vond. 

Het Europees avontuur is helaas over voor de koploper van de Eredivisie, maar niet zonder dat het een staande ovatie kreeg van de aanwezige supporters in Eindhoven. En die was verdiend.

Opstellingen en beoordelingen*

PSV: Jeroen Zoet 8; Denzel Dumfries 7, Daniel Schwaab 6, Nick Viergever 7, Angeliño 8; Pablo Rosario 6, Gastón Pereiro 7 (71. Donyell Malen -), Jorrit Hendrix 6 (71. Érick Gutiérrez -); Steven Bergwijn 7 (79. Maximiliano Romero), Luuk de Jong 7, Hirving Lozano 7

Barcelona: Marc-André ter Stegen; Nélson Semedo, Gerard Piqué, Clément Lenglet, Jordi Alba; Ivan Rakitic, Sergio Busquets, Arturo Vidal; Ousmane Dembélé (80. Denis Suárez), Lionel Messi, Philippe Coutinho (70. Malcom)

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen