Ulderink als hoofdtrainer aan de slag bij Ajax Cape Town

29 november 2018, 09:42

Andries Ulderink is de nieuwe trainer van Ajax Cape Town. Dat heeft de satellietclub van Ajax donderdag via de officiële kanalen bekendgemaakt. Op aanraden van de Amsterdamse club is de 49-jarige Ulderink aangesteld in Kaapstad. Met de Nederlandse trainer aan het roer hoopt Ajax Cape Town terug te keren op het hoogste niveau van Zuid-Afrika.

Ulderink zat sinds zijn vertrek bij Reading zonder club. Daar fungeerde hij twee jaar als assistent van Jaap Stam. Toen de kans zich aandiende om in Zuid-Afrika aan de slag te gaan, twijfelde Ulderink die lang. "Ik heb niet lang gedaan over de beslissing om de baan te accepteren, zo'n vijf à zes dagen. Ik ben altijd erg geïnteresseerd geweest in Ajax Cape Town, al toen ik jeugdtrainer of trainer van Jong Ajax was."

Het afgelopen seizoen degradeerde Ajax Cape Town uit de Premier Soccer League, het Zuid-Afrikaanse equivalent van de Eredivisie. "De resultaten in de laatste twee seizoenen zijn niet positief geweest. Hopelijk kan ik de sfeer omdraaien", besluit de oud-trainer van Go Ahead Eagles, De Graafschap, AGOVV en Jong Ajax.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen