Van Dijk zet de knop om en kijkt uit naar de Merseyside-derby

29 november 2018, 13:56

Virgil van Dijk zint op sportieve wraak na de 2-1 nederlaag van Liverpool in de Champions League tegen Paris Saint-Germain. De Engelse formatie gaf voor rust niet thuis en keek halverwege de wedstrijd tegen een 2-0 achterstand aan. Hoewel Liverpool zich in de tweede helft herpakte, was het niet voldoende om een nederlaag te voorkomen.

"We zijn erg teleurgesteld. Met name in eerst helft hadden we het veel beter moeten doen. De tweede helft deden we het beter, maar zij bleven gevaarlijk op de tegenaanval. In de eerste helft hebben we de wedstrijd verloren", concludeert Van Dijk in gesprek met Sky Sports. "Dat is de reden dat iedereen nu uitkijkt naar de wedstrijd tegen Everton. Dat deden we al, maar nu zouden we het liefst de wedstrijd morgen al spelen."

Liverpool dreigt door de nederlaag in Parijs uitgeschakeld te worden in de Champions League. De verliezend finalist van vorig seizoen staat derde en zal de laatste groepswedstrijd van Napoli moeten winnen. Een zege op de Italianen levert Liverpool niet altijd een ticket voor de knock-outfase op. In de Champions League is onderling resultaat doorslaggevend en in Napels werd met 1-0 verloren. "Het is de laatste kans en die willen we grijpen. We gaan er alles aan doen om het te bewerkstelligen. Het wordt een mooie wedstrijd", voorspelt de verdediger.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen