Fraser: "Ik vind de spelers van tegenwoordig meer zeikerdjes"

29 november 2018, 15:55

Henk Fraser is niet een trainer die bekend staat vanwege het hanteren van de zachte hand. De coach verwacht van zijn spelers dat ze tot het gaatje gaan en alles geven, maar volgens de oefenmeester van Sparta is de huidige generatie spelers uit een ander hout gesneden dan vroeger.

Fraser zag de twintigjarige Bradley Martis deze week geblesseerd afhaken. De verdediger scheurde tegen Jong PSV zijn voorste kruisband en ligt voorlopig uit de roulatie. "Het blijft een gedeelde verantwoordelijkheid die je hebt met zo'n speler", zegt de trainer tegen RTV Rijnmond. "Er zijn altijd mensen die moeten voelen wat ze zelf hadden kunnen doen. Ik als trainer, maar ook als zaakwaarnemers en ouders. Iedereen die betrokken is bij jonge spelers. Mijn angst in dit geval waren de interlands met Curacao en het reizen. Dan baal je er van, omdat je het gevoel had dat je dit met een aantal mensen had kunnen voorkomen."

Toch hoort het bij topsport om op het randje te spelen, vindt Fraser. De oud-speler heeft daar een duidelijke mening over. "Wij hebben allemaal wel eens een wedstrijd gespeeld, waarbij je je kan afvragen of het verantwoord is. Helaas kan het soms vervelend uitpakken, maar ik vind de spelers tegenwoordig wel wat meer zeikerdjes. Of ze dan juist niet professioneel met hun lichaam bezig zijn? Nee. Als je je lichaam professioneel verzorgt en je rust pakt, hebben ze gelijk. Maar dat is het in dit geval niet."  

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen