Groep E: Keizer en Sporting ronde verder dankzij monsterzege

29 november 2018, 20:45   Bijgewerkt: 29 november 2018, 21:07

Het eerste succes van Marcel Keizer als trainer van Sporting Portugal is een feit. De Portugese ploeg heeft zich donderdag namelijk verzekerd van een plaats in de volgende ronde van de Europa League. Op bezoek bij FK Karabakh werd er simpel met 1-6 gewonnen. Ondertussen kroonde Arsenal zich simpel tot groepswinnaar, ditmaal door te winnen op bezoek bij Vorskla Poltava.

FK Karabakh - Sporting Portugal 1-5

Er werd een lastige avond verwacht voor Sporting, maar het team van Keizer kende een simpele wedstrijd in Azerbeidzjan. Hannes Halldórsson, de oud-keeper van NEC, werd liefst zes keer verschalkt. Al na vijf minuten opende Bas Dost de score. De Nederlander schoot raak van elf meter, maar zijn doelpunt bleef niet lang staan. Tien minuten later maakte Abdellah Zoubir namelijk alweer gelijk. Het bleek de aanzet voor een sterke wedstrijd van Sporting dat vervolgens veel sterker was dan de thuisploeg. Bruno Fernandes en Nani, die scoorde na een prachtige solo, zorgden voor een 1-3 ruststand. Na de pauze lieten Abdoulay Diaby en wederom Fernandes de score nog verder oplopen. Beide spelers scoorden twee keer. Daardoor is Sporting zeker van plaatsing voor de volgende ronde en kan Keizer tevreden terugkijken op zijn eerste Europese duel als coach van Sporting.

Vorskla Poltava - Arsenal 0-3

In een steenkoud Oekraïne speelde Arsenal een duel dat nergens meer om ging. Om toch een gemotiveerde ploeg op het veld te hebben, koos Unai Emery voor een ploeg die bijna louter bestond uit talenten bestond. Die talenten maakten de verwachtingen meer dan waar. Al bij rust stond er een 0-3 stand op het bord. Emile Smith Rowe opende de score en liet zien veel in zijn mars te hebben. De Engelse middenvelder is pas achttien jaar, maar maakte alweer zijn derde goal in dit Europa League-seizoen. Een rake strafschop van Aaron Ramsey en een treffer van Joe Willock zorgden voor de 0-3 eindstand. Smith Rowe schoot in het tweede bedrijf ook nog de 0-4 binnen, maar dat doelpunt werd om onbegrijpelijke reden afgekeurd. Arsenal is door de winst zeker van de eerste plaats in de groep.[photo,118547,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen