Groep A: Leverkusen aan kop, Larnaca verslaat FC Zürich

29 november 2018, 21:03

In Groep A van de Europa League stond er donderdag weinig op het spel, aangezien FC Zürich en Bayer Leverkusen al zeker zijn van de volgende ronde. Beide teams stonden op negen punten uit vier duels, maar na vanavond staat Leverkusen alleen aan kop. Die ploeg speelde namelijk met 1-1 gelijk tegen Ludogorets, terwijl Zürich een nederlaag leed.

Leverkusen - Ludogorets 1-1

Leverkusen speelde tegen het al uitgeschakelde Ludogorets, waar Jody Lukoki niet van de partij was. Eigenlijk ging nergens meer om en dat was goed te zien. Leverkus stak er weinig energie in en leek te gaan verliezen door een treffer van Marcelinho twintig minuten voor tijd. In de 85ste minuut bracht Mitchell Weiser de stand weer in evenwicht en dat deed hij op prachtige wijze. De Duitser pegelde de bal vanaf de zijkant prachtig in de verre hoek (foto). Dat was tevens het laatste wapenfeit van de wedstrijd: 1-1. Dennis Higler was de leidsman bij deze wedstrijd.

FC Zürich - AEK Larnaca 1-2

Ondertussen ging FC Zürich op eigen terrein verrassend ten onder tegen AEK Larnaca. Doelpunten van Apostolos Giannou en Ivan Trickovski maakten de goals voor de bezoekers, die zagen dat een treffer tussendoor van Selim Khelifi niet van waarde was.