Fenomenale Lens laat Besiktas na wanvertoning ontsnappen

29 november 2018, 22:55   Bijgewerkt: 29 november 2018, 23:17

Jeremain Lens heeft er hoogstpersoonlijk voor gezorgd dat Besiktas nog uitzicht heeft op het bereiken van de volgende ronde van de Europa League. De Nederlandse aanvaller zag dat zijn ploeg een verschrikkelijke start kende bij het Noorse Sarpsborg 08, maar de ploeg kwam de snelle 2-0 achterstand te boven. Lens scoorde twee keer en gaf een assist bij de andere Turkse goal: 2-3.

Sarpsborg 08  - Besiktas 2-3

Besiktas moest winnen in Noorwegen om uitzicht te houden op de volgende ronde, maar werd in de openingsfase volledig overklast door de Noorse stuntploeg. Volledig terecht kwam Sarpsborg 08 op het eigen kunstgras met 2-0 voor. Rashad Muhammed maakte razendsnel de 1-0 en Tobias Heintz pegelde al in de zesde minuut de bal spectaculair over keeper Loris Karius heen: 2-0. De thuisploeg kreeg daarna legio kansen om uit te lopen naar een monsterzege, maar hielp alle mogelijkheden om zeep. Besiktas bleef daardoor in leven en zag dat Lens in de tweede helft de ploeg bij de hand nam. Een fraaie bal in de hoek betekende aansluitingstreffer in de 62ste minuut en vier minuten daarna maakte Vagner Love op aangeven van Lens de aansluitingstreffer. Daarmee was de Turkse koek nog niet op. De Nederlander bepaalde de eindstand in blessuretijd zelfs op 2-3 en liet de thuisploeg daarmee in grote teleurstelling achter. Besiktas staat nu tweede in de groep met zeven punten uit vijf duels.

Malmö FF - Racing Genk 2-2

Racing Genk had de kans om zich te plaatsen voor de volgende ronde, maar moet op de laatste speeldag nog aan de bak om dat te bewerkstelligen. Dankzij goals van Alejandro Pozuelo en Joseph Paintsil pakte het een 0-2 voorsprong bij Malmö FF, maar de Belgische ploeg liet na om het duel in het slot te gooien. Dat kwam Genk duur te staan. Treffers van Oscar Lewicki en Marcus Antonsson zorgden ervoor dat er afgefloten werd bij een 2-2 stand. Genk gaat met acht punten nog aan de leiding, maar voelt de hete adem van Besiktas (7) en Malmö FF (6) in de nek. Besiktas en Malmö treffen elkaar op de slotdag.