Groep H: merkwaardige eigen treffers Marseille tegen Frankfurt

29 november 2018, 22:56   Bijgewerkt: 29 november 2018, 23:13

Twee merkwaardige eigen doelpunten hebben voor een opmerkelijk duel tussen Eintracht Frankfurt en Olympique Marseille (4-0) gezorgd. Om onverklaarbare redenen passeerden Luis Gustavo en Bouna Sarr hun keeper. Grote gevolgen kregen de blunders niet, omdat Olympique Marseille al was uitgeschakeld en Frankfurt zich al had verzekerd van overwintering in de Europa League.

Eintracht Frankfurt - Olympique Marseille 4-0

Jetro Willems mocht opdraven in de basis van Eintracht Frankfurt, dat zich eerder al verzekerde van overwintering. Willems speelde verrassend genoeg centraal op het middenveld, in plaats van zijn vertrouwde backpositie. Kevin Strootman, zijn voormalige ploeggenoot bij PSV, behoorde niet tot de selectie van Olympique Marseille. Voor beide ploegen stond er niets meer op het spel, omdat Marseille in de vorige ronde werd uitgeschakeld. Frankfurt wilde er nog een leuke avond van maken. Dat lukte ook. Uit een korte corner van Willems scoorde Luka Jovic al in de eerste minuut. De 2-0 werd een enorme flater. Luis Gustavo speelde terug op zijn doelman, maar Yohann Pele stond naast het doel in plaats van erin. Tot ieders verbazing rolde de bal pardoes in de Franse goal. De 3-0 was minstens zo merkwaardig, toen in de tweede helft ook Bouna Sarr zomaar zijn eigen keeper passeerde. Jovic maakte de doelpuntrijke avond met zijn tweede compleet.

Het eigen doelpunt van Gustavo:

Apollon Limassol - Lazio 2-0

Ook het duel tussen Apollon Limassol en Lazio kende geen enkele belangen. Limassol was al uitgeschakeld, en Lazio meldt zich na de winterstop in de knock-outfase. Verrassend was het wel dat Apollon als winnaar van het veld stapten. De Cyprioten hadden tot nu toe nog niet gewonnen. Apollon dankte de overwinning aan een geweldige omhaal van David Faupala, die in het verleden drie duels voor NAC Breda speelde. Sasa Markovic besliste het duel in de slotfase.