Olde Riekerink mist Lammers tegen 'stabiele ploeg' Fortuna

30 november 2018, 13:41

sc Heerenveen zit in zwaar weer en heeft in aanloop naar de wedstrijd tegen Fortuna Sittard te maken gekregen met een nieuwe teleurstelling. Sam Lammers is namelijk geblesseerd afgehaakt. De spits kampt met een kleine spierscheuring in zijn bovenbeen.

Dat bevestigt Jan Olde Riekerink tegenover de Leeuwarder Courant. "We hopen dat Sam er de volgende wedstrijd weer bij kan zijn", zegt de coach, die ook al Dave Bulthuis en Morten Thorsby moet missen door schorsingen. De trainer weet dat zijn ploeg aan de bak zal moeten tegen Fortuna. "Fortuna heeft een goede reeks neergezet. Ze maken veel doelpunten en hebben een redelijk gedegen organisatie. Met Mark Diemers hebben ze een belangrijke speler. Het is een stabiele ploeg."

Dat Heerenveen na dertien speelronden drie plaatsen achter Fortuna staat, is uiteraard teleurstellend. Olde Riekerink weet dat het beter zal moeten dan de huidige twaalfde positie. "Als trainer heb ik een verwachtingsniveau van mezelf, van mijn staf en mijn ploeg. Ik kan toch nu niet opeens zeggen: ik maak me extra druk omdat we in een mindere fase zitten? Dat zou betekenen dat ik me dat voor de andere wedstrijden niet heb gedaan."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen