Ten Hag niet bezig met topper in De Kuip en looft Huntelaar

30 november 2018, 13:54   Bijgewerkt: 30 november 2018, 14:41

Erik ten Hag houdt zich niet bezig met het duel dat in Rotterdam gespeeld gaat worden tussen Feyenoord en PSV zondagmiddag. De oefenmeester richt zich volledig op de ontmoeting in Amsterdam met zijn ploeg tegen ADO Den Haag, een wedstrijd waarin hij veel rivaliteit verwacht. "Daar moeten we dus scherp op zijn", waarschuwde de coach zijn elftal.

Vorig seizoen was de situatie ongeveer hetzelfde: koploper PSV ging op bezoek in De Kuip en Ajax, dat hoopte in te lopen in de titelstrijd, liet voor dat duel al twee punten liggen tegen ADO (0-0). Ten Hag kan zich het nog goed herinneren en wil daarom niet bezig zijn met PSV. "Natuurlijk staan zij bovenaan en moeten ze punten verspelen. Maar wij moeten ons richten op onze taak tegen ADO, wij moeten onze job doen", vond de coach tijdens de persconferentie.

{image[330615][right-half][]}Spitspositie

Een van de aspecten die tijdens het persmoment ook uitvoerig werd besproken, was de spitspositie van Ajax. Ten Hag gaf wederom aan dat er geen vaste 'eerste keuze' is, maar dat hij zijn keuze laat afhangen van vorm en tegenstander. Dat Kasper Dolberg, die met lichte bovenbeen pijntjes kampt, de laatste weken iets minder presteert, kon de coach zich deels in vinden. "Hij was vrij onzichtbaar in Griekenland", vond ook Ten Hag, die dat niet wilde wijten aan het blessureleed waar hij mee heeft gekampt. "Kasper speelt totaal vrij in zijn hoofd."

Hoewel Huntelaar vaak als tweede keuze wordt gebruikt, was de coach wel vol lof over de routinier. "Hij wil altijd spelen, traint altijd maximaal, gedreven en met kwaliteit. Dat levert hij ook als hij invalt. Het is een voorbeeldprof waar velen zich aan kunnen optrekken. Chapeau", loofde Ten Hag. Hoewel het contract van The Hunter afloopt, wordt pas in het voorjaar bekeken of beide partijen samen verder gaan.

El Khayati afwezig

Tot slot ging Ten Hag in op de mogelijke afwezigheid van Nasser El Khayati, de man in grootse vorm van ADO Den Haag. Hoewel de Ajax-coach zich niet teveel wilde bezighouden met de opponent, vond hij de mogelijke afwezigheid van de spelmaker wel een voordeel. "Dat is helder, want hij is een uitstekende speler."

Lees ook: Groenendijk wil stunten in Amsterdam: "Het kan anders lopen"

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen