Slutsky trekt rookgordijn op en gaat mogelijk wisselen

30 november 2018, 13:56

Ondanks dat Vitesse laatste weken prima draait, overweegt Leonid Slutsky wisselingen door te voeren in zijn basisself. De Russische coach vindt het geen sinecure dat zaterdag tegen FC Emmen dezelfde elf spelers spelen als tegen Willem II (1-3).

"Het is een onofficiële regel volgens mij dat je team laat staan als je wint, maar dat is zeker niet mijn regel. Ik kan altijd wisselen op basis van de fitheid van een speler of op basis van de tegenstander. Ik kan jou niet garanderen dat morgen dezelfde elf spelers op het veld staan", zegt de coach tegen Omroep Gelderland.

Slutsky wil weinig prijsgeven over wat hij dan gaat veranderen. "Het is geen wissel om fysieke redenen", zegt de coach. "Het is dan meer een tactische wissel of een wissel op basis van de sterktes en zwaktes van Emmen. Welke wissels dat zijn? Je zult het morgen zien."

Wat de Rus het belangrijkste vindt, is dat zijn spelers alles geven. "Als er ook maar iemand denkt: het is vandaag niet heel moeilijk, dus ik speel op 95 procent, dan gaat het mis. 95 procent is niet voldoende, we hebben daar deze week theoretische lessen over gegeven. Ik wil 100 procent concentratie, dat is een harde eis van mij. Als we concentratie tonen, teamspirit laten zien en vertrouwen hebben dan kunnen we van iedereen winnen."

Lees ookClubicoon Kashia neemt dit weekend afscheid van Vitesse

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen