Van Bronckhorst zou een overwinning op PSV 'geen stunt' vinden

30 november 2018, 14:46

De thuiswedstrijd tegen PSV van aanstaande zondag is voor Feyenoord de kans om wat kleur op de wangen te krijgen in dit seizoen. De Rotterdammers zijn dit seizoen min of meer het derde wiel aan de wagen achter PSV en Ajax, maar doen uiteraard nog wel mee in de titelrace. Trainer Giovanni van Bronckhorst zou een zege op de ongeslagen koploper dan ook geen stunt vinden.

Feyenoord staat derde met acht punten minder dan Ajax en dertien punten minder dan PSV. De Rotterdammers hebben echter nog wel een duel in te halen. Wint Feyenoord zondag van PSV, dan is dat desondanks geen stunt volgens Van Bronckhorst. "Dan schat je ons te laag in", zei de coach volgens RTV Rijnmond op de persconferentie van vrijdag. "Een stunt is iets wat maar heel zelden voorkomt. Meer mensen zullen een overwinning van PSV verwachten, dat wel. Als we spelen zoals in de tweede helft tegen Groningen, maken we geen kans tegen PSV. Maar we hebben wel eerder laten zien dat we het wel kunnen. We moeten een hele wedstrijd goed zijn.''

Hoewel de achterstand al fors is, weigert Van Bronckhorst al om de handdoek in de ring te gooien. ''Zondag moeten we winnen om in de race te blijven voor het kampioenschap. We staan te ver achter nu. De ambitie van mij en mijn team is om kampioen te worden en prijzen te pakken. Dat hebben we de laatste jaren gedaan. Maar zondag zal bepalend zijn of we nog mee kunnen doen", beseft de coach.

Van Persie twijfelgeval

Het is nog de vraag of Robin van Persie zondag inzetbaar is. De spits ontbrak vorige week tegen FC Groningen. Of hij zondag kan spelen, weet de trainer nog niet. "We zullen dat morgen bekijken'', aldus Van Bronckhorst. ''Ik verwacht wel dat hij bij de selectie aansluit. De laatste weken heeft hij niet veel kunnen doen.'' Ook Eric Botteghin is een twijfelgeval voor de kraker van zondagmiddag.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen