Van 't Schip over Lachman: "Je moet afspraken nakomen"

30 november 2018, 14:39   Bijgewerkt: 30 november 2018, 14:50

John van 't Schip heeft afgelopen week bij verdediger Darryl Lachman een voorbeeld moeten stellen. Hoewel de oefenmeester het 'nooit leuk' vindt om spelers naar het tweede elftal te moeten verbannen, had hij ditmaal weinig keuze. "De jongens weten dat je je moet houden aan de afspraken die gemaakt zijn."

Dat vertelde hij tegenover De Stentor. Lachman was niet klaar voor een invalbeurt tegen ADO Den Haag, waarna in de tussentijd de beslissende 3-2 viel. En daarmee werd de afspraak om tijdig klaar te zijn voor een invalbeurt geschonden door de verdediger. "Bij Darryl was dat duidelijk niet het geval. Ik heb de rest van de spelers gezegd dat dit niet geaccepteerd wordt", aldus Van 't Schip over het de keuze om hem naar het tweede te zetten.

Destan Bajselmani neemt zijn plek in de wedstrijdselectie in, waarin Zian Flemming en Stanley Elbers weer terugkeren na blessureleed. Gianluca Scamacca ontbreekt juist met knieklachten en moet de komende twee weken rust nemen. Aanvoerder Bram van Polen en Alessandro Tripaldelli (hij is wel weer op de weg terug) zijn nog altijd niet van de partij tegen De Graafschap.

Een maand geleden kregen De Superboeren nog klop van PEC in de beker. "Maar dit is competitie en dat kun je niet met elkaar vergelijken", aldus Van 't Schip tegenover RTV Oost. "De Graafschap heeft de laatste weken veel tegengoals gehad, dus we verwachten een tegenstander die er vol op gaat. Het is belangrijk dat we daar klaar voor zijn."

Lees ook: De Jong wil dat De Graafschap zich niet verstopt tegen PEC

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen