Huntelaar: "Ik heb nog veel plezier en ben nog van waarde"

1 december 2018, 10:12

Met zijn 35 jaar komt het pensioen van Klaas-Jan Huntelaar dichterbij, maar voor de spits van Ajax is stoppen voorlopig niet aan de orde. De Ajacied voelt zich fit en bewijst zijn waarde voor het elftal van Erik ten Hag. Huntelaar speelde dit seizoen al 22 wedstrijden voor Ajax, waarin hij twaalf keer trefzeker was.

"Ik sla eigenlijk nooit een training over. Soms doe ik het bij een training vlak voor een wedstrijd ietsjes rustiger aan, omdat ik weet dat ik de kracht nodig kan hebben voor de wedstrijden", zegt Huntelaar in het Algemeen Dagblad. "Maar het belangrijkste: ik heb er nog altijd veel plezier in en ik ben nog van waarde. Dat kan ik ook nog wel een tijdje zijn."

Met de weer fitte Kasper Dolberg moet Huntelaar zich schikken in een rol als tweede spits. "Het blijft voor de buitenwereld misschien prikkelend om over te praten, maar voor ons is het een duidelijke situatie hoor. Maar ik ben een topsporter: dan moet je nooit een rol aan de zijlijn accepteren, je moet altijd doelen stellen om het maximale eruit te halen in de speelminuten die je krijgt. De trainer bepaalt, ik probeer het hem uiteraard zo lastig mogelijk te maken. Ik weet waar ik voor gekozen heb. Dus moet je daar ook niet flauw over doen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen