Idrissi maakt spoedig keuze voor Marokko óf Nederland bekend

1 december 2018, 14:19

Oussama Idrissi verwacht spoedig zijn keuze voor Marokko óf Nederland bekend te maken. De aanvaller van AZ meldde zich afgelopen interlandperiode bij de Marokkaanse ploeg. Maar omdat Idrissi geen minuten maakte, kan hij in theorie nog voor Nederland kiezen.

"Op korte termijn hoef ik natuurlijk nog geen keuze te maken. De eerstvolgende interlandperiode is in maart", zegt Idrissi op het clubkanaal van AZ. "Maar ik heb goede gesprekken met de mensen om mij heen. Het kan niet lang meer duren voordat ik mijn keuze bekendmaak. Het is denk ik een kwestie van tijd."

Idrissi kreeg van Marokko een positieve indruk. "Dat was echt een heel mooie en bijzondere ervaring. Ik heb altijd in de vertegenwoordigende jeugdelftallen van Nederland gespeeld en ineens kreeg ik een uitnodiging van Marokko. Ik wist dus niet wat ik kon verwachten van de organisatie daar, de ambiance en hoe alles er daar aan toe gaat."

De in Nederland geboren Idrissi wist al dat voetbal enorm leeft in Marokko. "Misschien nog meer dan in Nederland. De passie is veel groter. Qua voetbalintentie verschilt het niet heel veel. Ook in Marokko willen ze wedstrijden winnen op een zo'n attractieve manier. Daar was de wedstrijd tegen Kameroen een mooi voorbeeld van, waarbij er een mooie sfeer in het stadion hing."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen